Wat is pilates?

Pilates is een training voor het hele lichaam, modern gezegd body & mind, en ligt tussen yoga en sport in. Het kent niet de enorme filosofie die achter yoga zit, maar wel veel van de fysieke voordelen van yoga. Een goede houding, lichaamsbesef, lenigheid, maar ook een ontspannen geest.

De kracht van pilates zit hem in de eenvoud van de oefeningen. We rekken met kracht en controle. Bijna alle oefeningen zijn ketenoefeningen, wat inhoud dat er meerdere spiergroepen tegelijk worden getraind. Er is veel aandacht voor een juist gebruik van de core; diepe rugspieren, diepe buikspieren en bekkenbodemspieren. Een sterke core zorgt voor een goede houding en een betere balans. Het maakt dat we onze kracht beter kunnen gebruiken zonder geblesseerd te raken. Ook is er aandacht voor de ademhaling. Zowel als ontspanning als ter ondersteuning van de beweging.

Kinderyoga

Kinderyoga geeft op een hele creatieve en vriendelijke manier kinderen de ruimte om zichzelf te ontdekken, zich te ontwikkelingen en tot rust te komen. De grondingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en de yogahoudingen zorgen ervoor dat er meer contact met en bewustwording van het lichaam is. Wat gebeurt er, wat voel ik, wat heb ik nodig…..

Liedjes, versjes, instrumenten, spelletjes, dansjes en creatieve werkjes zorgen voor sfeer en zijn fijne manieren om je te uiten en je gevoel te delen.

Een soms spannend maar mooi onderdeel van de kinderyoga kan een massage over de kleren zijn. Massage kan veel losmaken, leert te voelen en leert grenzen stellen.

Wist u dat in klassen waar de kinderen elkaar regelmatig een rug massage over de kleren geven het pest gedrag enorm af neemt?

Stoelyoga

Stoelyoga is geen nieuwe stroming, maar maakt gebruik van de bekende yogavormen die er zijn. De oefeningen worden veelal zittend of achter de stoel staand gedaan, maar rekt en ontspant het lichaam nog steeds.

lees verder

*Voor mensen met veel zittend werk in de zelfde houding

*Om even te ontspannen of nieuwe energie op te doen tijdens lange vergaderingen of cursus dagen

*Voor die mensen die graag in beweging willen en alle positieve effecten van yoga willen ervaren, maar de staande vorm op dit moment geen optie i

=

Voor wie is het geschikt?

Door de minimale schokbelasting op botten en gewrichten, de rustige en gecontroleerde uitvoering van de bewegingen is pilates en yoga voor vrijwel iedereen geschikt ongeacht leeftijd. Er kan op veel verschillende niveaus getraind worden. Mijn training bestaan vooral uit grondoefeningen, maar kan bij personal training aangepast worden naar stoel, fitnessbal of meditatiekussen.

Vraag jij je af of het geschikt is voor je? Wees welkom om contact op te nemen voor overleg met mij. Bij twijfel overleg ik met een fysiotherapeut of medisch fitnesstrainer.

Wat neem je mee?

Je draagt kleding waarin je makkelijk kan bewegen, eventueel laagjes. Schoenen worden niet gedragen. Er wordt een handdoek gebruikt over het matje i.v.m. hygiëne
Liedjes, versjes, instrumenten, spelletjes, dansjes en creatieve werkjes zorgen voor sfeer en zijn fijne manieren om je te uiten en je gevoel te delen.

Een soms spannend maar mooi onderdeel van de kinderyoga kan een massage over de kleren zijn. Massage kan veel losmaken, leert te voelen en leert grenzen stellen.

Plan hier jou les

Hiernaast staat een agenda waarmee je jou les kan plannen. U kunt deze les ook direct afrekenen.

=

Tarieven

Personal training €37,50 Strippenkaart 10x/12wk €300,-

Small group 1 op 2 €30,- Strippenkaart 10x/12wk €200,-

Pilates + voeding €45,- Strippenkaart 10x/12wk €350,-

=

Zakelijk

Wilt u een workshop in de klas, op een festival, kinderfeestje of zou u graag zien dat er een groep gestart wordt, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden.

Wil je als bedrijf structureel meer doen voor de gezondheid van je werknemers of ze eens verrassen met wat extra aandacht, informeer dan naar de mogelijkheden.

Wil je als organisatie of instelling stoelyoga doen voor bewoners, dagbesteding of terugkerende deelnemers/gasten, informeer dan naar de mogelijkheden.

september 2020
MaaDinWoeDonVri
311234
7891011
1415161718
2122232425
28293012